Livsstil

3 måder til mere mindfulness i hverdagen

Jeg har arbejdet på at få udarbejdet nogle måder, som giver mig nogle små mindful pauser i min hverdag. Jeg tror ikke jeg er den eneste, der har tildens til at stresse og ikke holde små pause, når man har brug for det.

Derfor har jeg fundet 3 måder til mere mindfulness i hverdagen – der virker mindful på mig, som får mig til at føle mere tilstede i nuet. Det kræver ikke særlig meget tid eller besvær, men til gengæld giver de virkelig meget i sidste ende.

3 måder til mere mindfulness i hverdagen:

Mindfulness

Mindfulness er den neutral og nærværende måde at forholde sig til din krop, dine følelser og dine omgivelser. Mindfulness er et ‘koncept’ der oprindeligt stammer fra buddhismen. Men har fundet sin vej til Vesten i forbindelse med håndtering og behandling af stress.

Et vigtig element i forhold til mindfulness er evnen til nærvær og fuld opmærksomhed på nuet. Tilstedeværelse med alle sine sanser. Følelser og tanker opleves, men man reagerer ikke på dem – de observeres blot. Dette giver en et indblik i, hvordan man selv er som person. At se udefra på sig selv, får man derved et billede af, hvordan man reagerer på blandt andet stress, press og hårde perioder i ens liv. Bevidstheden giver mulighed for at objektivt at forholde sig til nuet, og derved opnår man en evne til at agere fremfor at reagere.

Mindfulness trænes ved meditation, yoga og opmærksomhedsøvelser.

Nogle simple mindfull trick er at:

1. Lukke øjnene et par sekunder og tag et par dybe vejrtrækninger.

2. Tag en vejrtrækning hvor du holder vejret i 5 sekunder og puster ud i 5 sekunder og bliv ved så længe du har lyst.

3. Spænd op i hele kroppen – start nede fra benene af og spænd til sidst alt i kroppen inkl øjne, mund og fingre – alt! tæl til 10 inde i hovedet og giv derefter slip.

Kreativitet

Man kan udfolde sig på mange forskellige måder ved at være kreativ – så som at tegne, male, lave smykker, danse, eksperimentere i køkkenet, spille et instrument, synge, sy eller noget helt andet, men fællestrækkene er, at det kræver ens fulde opmærksomhed.

Man behøver ikke være den bedste til det man laver, når man skal være kreativ. Det vigtigeste er bare du kan lide hvad du laver og at du sidder med din fulde opmærksomhed på det du laver – hvilket giver den mest mindfull oplevelse.

Det med at udfolde sig kreativt, tvinger os til at være tilstede i nuet, hvilket er en god mindful øvelse.

Naturen

Brug det der er omkring dig, kom ud og mærk naturen på den ene eller anden måde i løbet af dagen. Man kan hurtigt komme ind i en rutine, hvor det eneste grønne man ser er sin Pilea henne i hjørnet indenfor – hvilket ikke rigtig tæller som at opleve naturen.

Gå en tur, cykel en tur, løb en tur med mere, bare kom af sted – og nyd det når du er ude, brug øvelserne fra mindfulness.

Det med at få frisk luft, være i vores egen verden giver os igen muligheden for at opleve nuet.

– – –

Jeg håber, I kan bruge disse små lette og hverdagsvenlige øvelser til noget. Men små pauser som disse kan give dig rigtig meget i det lange løb. Jeg kan i hvert fald mærke en forskel – jeg er meget gladere, har mere energi og nyder tilværelsen.

Hvis I har nogle små skønne hverdagsøvelser som mine, må I vildt gerne dele dem i kommentarfeltet, så vi alle kan få glæde af dem!

1

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Maria // FamilieFinanser
    27. december 2018 at 18:39

    Hej Sara Sofie. Du har så meget ret omkring natur og krea. På YouTube er der en masse gratis begynder guides til meditation og yoga, søg fx “30 days of.. ”
    KH Maria

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.