Livsstil

6 trin til digital frihed

Digital frihed

De sidste par måneder har jeg været i gang med at rydde ud og evalurere i mine materialistiske ting. Da jeg er blevet vild med minimalisme – da det fjerner distraktioner, der ikke betyder noget og giver plads til mere glæde i hverdagen.

Jeg har før skrevet om, hvordan man rydder ud i sin garderobe, sit hjem og sit liv generelt. Men nu tænkte jeg tiden er kommet til at rydde op i noget der distraherer os alle rigtig meget – det gør det i hvert fald i mit tilfælde!

Jeg er tilhænger af digital frihed – altså dage eller weekender uden telefoner, computer og TV. Men det er ikke altid, at det er muligt at ”lukke” fuldstændig ned, men jeg tror, at vi kan få næsten den samme effekt ved blot at være lidt mere kritiske over, hvordan vi bruger vores elektronik mere generelt.

Så derfor er jeg gået i gang med at rydde ud og evaluere i min elektronik og mine sociale medier. Hvilket gør det langt lettere ikke at bruge flere timer på at scrolle rundt. Jeg har ved, at minimere notifikationer og apps, oplevet at jeg bruger langt mindre tid på min telefon, efter jeg har ryddet ud. Simpelthen fordi der er mindre at forholde sig til nu.

Jeg tænkte derfor, at jeg ville fortælle jer, hvordan jeg har gjort. Så her kommer et par lette trin, som I kan følge, hvis I også vil rydde op i jeres elektronik.

1. Ryd ud i dine apps

Første trin er at forholde sig kritisk til de apps, man har på sin telefon. Ofte har man en masse apps man kun har brugt en eller to gange, som man ikke sletter – for hvad hvis nu lige man får brug for dem?

Hvis du finder ud af du har brug for dem, kan du nemt og hurtigt downloade dem igen.

2. Ryd op i dine apps

Jeg har rykket rundt på mine apps, så ”tidsrøverne” ikke ligger på forsiden længere. Derudover har jeg ordnet mine apps i mapper efter kategorier – så de ikke ligger og roder.

3. Ryd op på Facebook

Du har sikkert en masse venner på Facebook, du aldrig har noget med at gøre mere – men du får deres opdateringer alligevel. Få ryddet op i dine ”venner” på Facebook (du kan enten slette eller slå opdateringer fra). Derudover kan man rydde op i de sider og grupper man følger sådan der ikke er så mange opdateringer/notifikationer fra noget der ikke interesserer dig mere.

4. Ryd op på andre sociale medier

Det er forskelligt fra person til person, hvilke sociale medier vi har og foretrækker. Måske trænger din Youtube til en oprydning?

5. Ryd op i din mail

Frameld dig nyhedsbreve, få slettet gamle e-mails og få slettet uåbnede mails.

6. Meld dig på Robinsonlisten

Hvis du får mange opkald fra telefonsælgere, så tilmeld dig Robinsonlisten via borger.dk – det har jeg selv gjort for at undgå irriterende opkald fra telefonsælgere.

 

Jeg håber, at i kan bruge mine små trin til noget og har fået mod på at rydde lidt op. Det tager jo lidt tid, men i sidste ende bliver man rigtig glad for det.

Hvis i har nogle tips til at minimere brugen af jeres telefoner og andet digitalt, vil jeg rigtig gerne høre om det – skriv nedenfor i kommentarfeltet.

4

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.