Bæredygtighed

Æblecidereddike – 5 måder at anvende det på

Når man først har fået øjnene op for æblecidereddiken og dets mange gode egenskaber, så vil man ikke bruge andet. Udover at være kendt for sin gode virkning på fordøjelsen, så er æblecidereddiken også en værdifuld ingrediens i den daglige rengøring eller til at give flot og skinnende hår. Egenskaberne er mange og du kan blive meget klogere på dem lige nedenfor.

Sådan kan man bruge æblecidereddike:

1. Æblecidereddike (ÆCE) smager syrligt og kan pifte salater ekstra op. Jeg bruger ÆCE sammen med olivenolie og krydderier i en lækker salatdressing. Æblecidereddike er faktisk rigtig godt for din mave og din fordøjelse, da det bidrager til at stimulere mavesyren.

2. ÆCE kan få dit hår til at skinne. Du kan derfor bruge ÆCE i forbindelse med hårvask – Brug 1 spsk. ÆCE og 2 dl vand. Gnid det ind i dit våde hår efter hårvask – du kan enten skylle det ud efter 5 minutter – eller skylle det ud efter en 1 times tid, hvilket giver det bedste resultat. Gør dette to gange ugentligt og se resultater allerede efter første uge. Derudover kan ÆCE balancere hårets pH-niveau, hvilket kan forebygge udviklingen af skæl i hovedbunden.

3. ÆCE kan også bruges som ansigtsrens hverdag.

4. Derudover også som make-up fjerener og skintonic ved brug af en vat-rundel. Igen balancerer ÆCE hudens pH-niveau, derfor kan ÆCE afhjælpe uren eller irriteret hud.

5. I husholdningen kan ÆCE bruges som rengøringsmiddel i stedet for stærke kemikalier. ÆCE kan bruges til afløbet samt fjerne skimmelsvamp.

ÆCE kan købes i et utal af forskellige varianter. Jeg foretrækker Urtekrams økologiske som kan købes her*, den er Zero Waste-venlig, da den kommer på glas flaske.

Læs også – Hvad er Zero Waste?

*Affiliate links

4

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Stine
  19. februar 2018 at 18:45

  Hej.
  Jeg har aldrig brugt noget til at rense mit ansigt med (ved derfor intet om dette), men synes det lyder meget spændende at man kan bruger ÆCE… Kan du uddybe hvordan det skal bruges?

  Hilsen Stine

  • Reply
   Sara Sophie
   26. april 2018 at 13:37

   Hej Stine
   Man kan bruge æblecidereddike som skintonic. Bland en spiseskefuld ÆCE med 2 dl vand. Dyb en klud/vat i blandingen og rens ansigtet ved at køre kluden/vattet rundt i ansigtet. Æblecidereddikes naturlige syrer vil stimulere cirkulationen i din hud og mindske porerne i huden.
   Jeg renser selv først med Isangs rensesæbe til ansigt og derefter bruger jeg ÆCE hjemmelavet skintonic. 🙂

   Grønne hilsner
   Sara Sophie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.