Bæredygtighed Livsstil

Få mere værdi i hverdagen med mindre

Få mere værdi med mindre

I dag vil jeg dele ud af mine tips til at komme i gang med revurdere og sortere ud i vores fysiske ejendele – og derved skabe mere værdi for os selv med mindre omkring os. Der er selvfølgelig uendelig måder at gøre det på. I skal endelig gøre det på den måde, som passer bedst til jer.

Jeg har længe gerne vil dele dette med jer, men jeg blev ved med at udskyde det. Grunden til dette er at jeg ikke fandt den endelige ‘minimalisme’ destination. Hvorefter jeg har fundet ud af der ikke er nogen destination, da minimalisme er en evig rejse man begiver sig på.

Læs også: Hvad er minimalisme?

Mine tre trin til minimering af fysiske ejendele

Del sorteringen ind i områder

Selvom man gerne vil sortere alt ud på en gang, kan det være en god idé at starte med mindre ‘områder’ for at undgå at blive overvældet. Nu hvor vi sortere ud i vores lejlighed, deler jeg den ind i små zoner, som jeg hver afsætter en dag af til – man bestemmer selvfølgelig selv, hvor lang tid man vil bruge på hver enkelt zone.

Fokus på værdi

Når du går i gang med at minimere, er det virkelig vigtigt at du har taget stilling til alle dine ejendele. Husk at bruge tid på hver enkel ting i hånden og forhold dig kritisk til den. Jeg stiller altid mig selv dette spørgsmål: Bringer denne genstand værdi ind i min hverdag?

Værdi betyder at genstanden enten har en affektionsværdi for dig eller dækker et funktionelt behov for dig – begge dele skal stadig grundig overvejes. Da det måske ikke er nok, da man gemmer mange ting, som man ikke får brugt alligevel.

Afskaf dine ejendele på en bæredygtig måde

Selvom din genstand ikke har værdi for dig mere, kan den sagtens have værdi for en anden. Derfor kan du med fordel dele genstande du vil af med ind i tre bunker.

1. Ting der skal sælges.

2. Ting der skal gives væk som gave til familie og venner.

3. Ting der skal doneres til genbrug eller storskrald.

Jeg håber i kan bruge mine tips – også må i endelig byde ind i kommentarfeltet, hvis der er en anden bestemt måde der har virket godt for jer.

2

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.