Bæredygtighed

Hvad er zero waste?

Vi lever i en tid med masser af overforbrug af diverse produkter – løsningen er Zero Waste!
Aldrig før er der blevet produceret så mange forskellige produkter og samtidig har der aldrig været så mange produkter, som vi reelt ikke får brugt. Det er et kæmpe problem – der i sidste ende rammer os alle, om man vil det eller ej.

Deter  netop dette problem, som Zero Waste prøver at løse. Zero Waste er både en filosofi, en livsstil og nogle praktiske værktøjer til at mindske spild, som vi alle bør tage til os. Konceptet handler om, at vi lærer at sige fra og fravælge de ting, vi ikke har brug for. At sige fra og fravælge de ting, der ikke produceres miljøvenligt nok. At skære ned på vores forbrug helt generelt og genbruge alt, hvor det er muligt.

Zero Waste bygger på idéen om bæredygtige og naturlige ressourcecyklusser, hvilket vil sige at alle materialer enten bliver genanvendt eller kan genbruges til anden brug. Man kan sige, det er en livsstil, hvor man forsøger at reducere sit affald til et absolut minimum.

Zero Waste er et nyt alternativ til recycling. Man kan stadig godt bruge genbrugspladsen samt genbrugsbutikkerne, i stedet for at smide de ting du ikke bruger ud med restaffald. Men recycling kræver også meget energi (selvfølgelig mindre end ny produktion). Med zero waste, kan man forebygge imod at de fleste ting overhovedet ender på genbrugspladesen eller i skraldespanden.

De 5 bud inden for zero waste livsstilen – De 5 R’er:

1. Refuse – Sig nej tak til ting, du ikke har brug for.

2. Reduce – Reducer dit forbrug.

3. Reuse – Genanvend hvad du allerede har og/eller brug det på nye måder.

4. Recycle – Aflever de ting, du ikke kan bruge til genbrug.

5. Rot – Kom resten i komposten.

2

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.