Livsstil

Hvorfor drikker jeg ikke mælk?

Jeg vil rigtig gerne fortælle jer lidt om mælk og selve mælkeindustrien. Jeg får nemlig mange spørgsmål omkring: hvorfor jeg ikke drikker mælk? For eftersigende skulle det være en fredfyldt industri og koen skal jo malkes, ikke?

Men svaret er nej, etisk set. Jeg synes egentlig mælkeindustrien er den værste af alle. Her i dette indlæg vil I høre nogle grunde til hvorfor.

Køernes livscyklus

Køer er overordnet set nogle virkelig dejlig, søde og fredelige dyr, som fortjener et værdigt og respekteret liv ligesom alle andre dyr. Men i det konventionelle landbrug i Danmark og andre lande bliver køernes liv ikke værdsat eller respekteret. Den eneste grund til, at der fortsat bliver avlet køer – er for at de kan blive malket, indtil de ikke kan yde en god nok mælkekvalitet.

Grunden til en ko giver mælk, er at hun har født en kalv. Denne kalv skulle gerne bruge sin moders mælk – ligesom os der har brug for vores moders mælk, der er egentlig ikke den store forskel. Men når kalven bliver født, så bliver kalven fjernet lige efter fødselen. Derefter kommer kalven aldrig til at se sin mor igen. Kalven og sin mor kalder på hinanden i dagevis, faktisk indtil kalvens køn bliver identificeret. Hvis det er en tyrekalv bliver den til en kalvesteg, fordi den er nytteløs.

Normalt kan køer blive op til 25 år, men i landbruget bliver de kun gennemsnitlig 4-7 år. Grunden til dette er at mælkekvaliteten falder også bliver køerne set som udgifter frem for nyttedyr. Derfor bliver de slået ihjel og lavet til en form for kød.

Så teknisk set er det faktisk mælken, der holder køerne i live, det er faktisk ret trist, når man lige tænker over det.

Derfor drikker jeg ikke mælk

Hvilket er grunden til jeg ikke drikker mælk eller spiser mejeriprodukter mere… Jeg opfordrer alle til at være nysgerrige på hvad man indtager og at sætte sig ind i hvad man støtter ved at købe animalske produkter.

2

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.