Livsstil

Lev livet langsomt

Langsom livsstil – et liv, hvor vi er reelt tilstede. Et liv med mindre stress, mere kvalitetstid og bedre livskvalitet. Vi skal lære kunsten at ’få ro på’ da det påvirker krop og sind positivt. Det er en livsfilosofi om at tage sig tid til at få det bedste – ikke det meste – ud af livet. I dette indlæg er mit formål at starte en rolig hverdagsrevolution og inspirere dig til at sænke farten.

Langsom livsstil

Langsom livsstil er et opgør mod travlhedens Danmark, der handler om at nyde timerne og minutterne i stedet for at blot måle dem i effektivitet og produktivitet.

Jeg prøver at leve efter den langsomme livsstils filosofi. Hvor jeg både har fokus på relationer, ejendele, aftaler i kalenderen og andet ’fyld’. I ny og næ glemmer jeg det lidt og falder tilbage i forbrugsfælden, som hurtigt resulterer i en masse ubrugeligt skrammel herhjemme – der i sidste ende er til mere skade end gavn. Jeg fanger mig selv i at booke min kalender helt op, hvor det sker, at jeg nærmest ikke kan trække vejret. Eller dage, hvor jeg kigger mere ned i min telefon fremfor at nyde nuet. – It is sad but true.

Det handler om at kigge indad og vurdere om man på nogen måder oplever stressrelaterede symptomer eller generelt ikke trives i sin hverdag. Man skal kigge på nogle af sine vaner og daglige rutiner – derefter sætte ind, altså prøve at ændre på situationen.

I mit tilfælde handler det langt hen af vejen om at sælge de unødvendige genstande videre, som ikke giver værdi. Jeg skal acceptere at man ikke behøver at skifte sin bolig eller tøj ud hver sæson. Jeg er blevet meget bedre sammenlignet med ét år tilbage, men der er stadig lidt vej igen.

Relationsmæssigt holder jeg fast i de mennesker, der giver mit liv indhold, glæde og overskud. Den primære glæde skabes via min kæreste og mine tætteste venner, som jeg bruger så meget tid med som muligt.

Sidst men ikke mindst handler det om at tage tid til sig selv. Her bruger jeg selv meditation, som er den primære kilde til mit overskud og trivsel i kroppen. Det er blevet mit frirum at meditere og jeg stortrives med det.

Jeg finder hele tiden mere ind til mig selv, mine værdier og hvad der giver mig livskvalitet. Det er sundt at reflektere over sit liv. Jeg har troen på det kun kan blive bedre den kommende tid, hvor jeg vil søge mere ind i den langsomme livsstil og ændre dårlige vaner.

Forslag til at sænke tempoet

Her kommer en række forslag til at sænke tempoet, som du meget nemt kan implementere i din hverdag:

 • Drik en kop kaffe/te i stilhed hver morgen.
 • Læs en bog.
 • Gå en tur i et grønt område hverdag.
 • Se en langsom/indie film
 • Hold mobilfri dag/weekend
 • Rejs dig fra skrivebordet, læg dig på ryggen og tag nogle dybe vejrtrækninger.
 • Lyt til afslappende musik.
 • Tag på en ’slap af’ rejse.
 • Stil dig selv filosoferende spørgsmål – Hvad vil jeg gerne have ud af livet? Hvad er det vigtigste for mig? Hvad er jeg taknemlig for?

Du kan følge mig på følgende medier:

Instagram

Bloglovin’

Facebook

6

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Maria // FamilieFinanser
  27. december 2018 at 18:45

  Hej. Hvor er det dog befriende med din ærlighed omkring at du også selv falder i indimellem. Jeg vil starte stille ud, og prøve bare et få gjort én af tingene fra min “langsom liste” hver dag. Kh Maria

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.