Bæredygtighed Livsstil

Naturlig deodorant uden aluminium

Jeg er i gang med at få udskiftet mine produkter i min ‘skønhedsrutine’ til grønnere og sundere alternativer. Hvilket er en langsommelig process, da jeg er i gang med at finde ud af hvilke produkter der virker for mig og som jeg kan stå inde for her på bloggen. Så når jeg er færdig med at finde de helt rigtige produkter inden for hår, ansigt og krop vil jeg lave et indlæg for hver af kategorierne.

I dag skal det handle om min deodorant og i den forbindelse har jeg lavet lidt research på kemi, ingredienser, allergener og certificeringer. En ingrediens som virkelig er iøjnefaldene, er aluminium, som især findes i deodoranter for at opnå en antiperspirant effekt. Aluminiumsaltene går helt simpelt sagt ind og blokerer svedkirtlerne, så man ikke sveder – det er derfor der er aluminium i stort set alle deodoranter, man kan købe i normale butikker.

Ulemper ved aluminium

Ulempen ved aluminium i deodoranter er, at vi påfører det meget tæt på vores lymfekirtler, som optager det. Derudover viser flere undersøgelser at der er en vis sammenhæng mellem brystkraft og aluminumoptag i kroppen – derfor af den årsag kan det være problematisk at bruge deodoranter med aluminum.

Som om det ikke var nok, indeholder “normale” deodoranter ofte også en masse parfume, parabener, propylene glycol og phthalater – der kan fremkalde allergiske reaktioner. Da vores armhuler er et af de meste følsomme områder på kroppen. De er pakket med en høj koncentration af nerver og lymfeknuder, der absorberer ingredienser direkte ind i vores kapillærer. Ikke kun det, men huden i armhulerne er faktisk tyndere end resten af vores hud, og får sjældent sollys, hvilket gør dem ekstra følsomme. Derfor er det en fordel at vælge en deodorant med så kort en ingrediensliste som muligt og uden skadelig kemi.

Jeg har nu udskiftet min opbrugte deodorant med en naturlig samt zero-waste deodorant, og i den forbindelse vil jeg dele min erfaring med jer. Jeg har været igennem flere forskellige naturlige deodoranter, men denne er min favorit.

Min erfaring

Den første og største erfaring jeg har gjort mig med naturlig deodorant, er at de ikke holder lugt og sved væk ligeså længe som deodorant med aluminium i. Derfor har jeg altid deodorant med mig, hvis jeg skal være fysisk aktiv.

Derudover skal ens armhuler lige vende sig til en ny deodorant. Derfor virker de nye deodoranter ikke i starten på mig. Men der gik omkring en uges tid før mine armhuler absorberede det ordenligt. Men efter en uge syntes jeg, at min naturlige deodorant fra Schmidt’s virkede, som den skulle.

Generelt står der altid på naturlige deodoranter, at de er naturlige samt ofte er ingredienslisten kort. Jeg fandt selv min deodorant fra Schmidt’s på Green Goddess*. Men den kan også købes i diverse helsekoster og specialbutikker.

Summa summarum kan jeg kun anbefaler at man skifter sin deodorant ud med en naturlig en af slagsen. For at skåne sin krop fra aluminum og andre skadelige stoffer. Selvom naturlige deodoranter ikke er ligeså effektive, synes jeg det er det værd. Det handler blot om at skabe en rutine og bruge den oftere.

*Affiliate links

3

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.