Bæredygtighed Livsstil

Økologi – Burde du købe økologisk?

økologi

Som titlen foreskriver, så kommer dette indlæg til at handle om økologi. Skulle du måske overveje at handle økologisk ind?

Som nogle måske har bemærket, er mange af mine opskrifter, produkter og forslag økologiske. Derfor er det også en virkelig stor del af min hverdag. Det vil sige hvis jeg kan få et produkt (jeg skal bruge) økologisk, så køber jeg det – og nu skal jeg fortælle hvorfor.

Hvad betyder økologi?

En gang vidste jeg ikke særlig meget om økologi, jeg købte det bare, fordi jeg troede det smagte bedre. Jeg anså økologi for at være et fornuftigt tilvalg, hvor man fik nok ekstra for de ekstra penge det kostede. Men hvad handler økologi egentlig om?

Økologiske produkter er produkter, der ikke er tilsat sprøjtegifte, e-numre, konserveringsmidler, kunstige sødestoffer med mere..

Grundtanken bag økologi er, at produktionen skal foregå på en måde, der tager størst mulig hensyn til miljøet. Det gøres ved at producere produkterne, så naturligt som muligt.

Derfor er økologi det mest naturlige valg og min opfordring er, hvis du har muligheden – så prøv at købe så økologisk som muligt.

Men økologi er jo så dyrt!

Ja, ikke-økologiske produkter er ofte billigere end økologiske – men med en rigtig god grund! Det er ikke et discountprodukt, det er ikke dyrket på bekostning af miljøet og i strid mod naturen. Man betaler lidt ekstra for at skåne miljøet og sin egen velfærd i forhold til tilsætningsstoffer.

Sådan får jeg råd til at købe økologisk:

– Jeg bruger Eco Egg til tøjvask, frem for konventionelt vaskemiddel. (læs om den her)

– Jeg bruger en OrganiCup, så jeg spare penge på bind og tamponer. (læs om den her)

– Jeg gør rent med en økologisk æblecidereddike til alt i hjemmet, derfor bruger jeg ikke penge på kalkfjerner, fedtfjerner osv. (læs om det her)

– Jeg køber så minimalistisk som mulig – inden for shampoo, balsam, bodywash, make-up og hudplejeprodukter.

– Jeg har købt en cykel så jeg tager aldrig bussen med mindre det er over 20 km.

– Også lever jeg vegansk. Mange tror det er dyrt at leve vegansk. Men i vores tilfælde sparer vi ufatteligt meget på ikke at købe kød og andre animalske produkter. Vi får Årstiderne 4 dage om ugen og resten har vi en madplan til. Det virker rigtig godt og vi holder os til et budget – så der er råd til økologi.

4

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.