Bæredygtighed Livsstil

OrganiCup – menstruationskop

Som jeg har skrevet om før er jeg i gang med et projekt, hvor jeg prøver at undgå spild/skrald så meget som muligt også kaldt Zero Waste. En god måde at undgå spild på, som kvinde, er ved at bruge en menstruationskop. Jeg selv bruger OrganiCup, som laver deres kopper i naturlige materialer uden blegemiddel, lim, klorin eller parfume.

En menstruationskop er ikke et nyt fænomen, men det er virkelig blevet populært inden for de seneste år, og efter min vurdering stiger populariteten kun. Derfor har jeg prøvet OrganiCup i nogle måneder, for at se og prøve på egen krop, hvad det egentlig er for noget.

Hvad er en menstruationskop?

Det er en lille kop, der er lavet af medicinsk silikone (hvilket gør koppen virkelig holdbar i mange år). Den placeres ligesom en tampon, hvor den opsamler menstruationsblod i koppen. Koppen skal typisk kun tømmes et par gange om dagen, skylles med koldt vand, og sættes derefter op igen. Man kan bruge den både nat og dag, og den sidder fast vha. et let vakuum, så blodet ikke kan løbe ved siden af – også ved sport eller svømning.

Hvorfor menstruationskop?

En menstruationskop minimerer spild/skrald, sparer dig penge og er et sundere alternativ for dit underliv – end bind og tamponer.

Hvordan virker den?

Jeg får mange spørgsmål omkring om og hvordan den virker? Min egen erfaring er, at den virker! Den er virkelig god og behagelig at gå med – jeg mærker den slet ikke.

Du anvender menstruationskoppen ved at folde den sammen og indsætte den med “koppen” opad. Det kræver lidt øvelse de første par gange, men du ved at den sidder rigtigt, når du ikke kan mærke den. Der medfølger en brugsvejledning i pakken.

Mange er bekymrede for, at koppen er for lille, men en OrganiCup kan indeholde 3 gange så meget blod som en stor tampon, så man behøver ikke være bekymret.

Der findes to størrelser – A og B.

Størrelse A: til kvinder, der ikke har fået børn.

Størrelse B: til kvinder, der har fået børn.

Kan købes her: OrganiCup

1

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.