Livsstil

P-piller nej tak!

Jeg har altid været meget imod at tilføre sin krop noget unaturligt, herindunder medicin af alle former. Men da jeg blev 19 år, blev det tid til at finde en præventionsform. Jeg var overbevidst om p-piller ikke var noget for mig, derfor havde jeg heller ikke skænket det en tanke noget før. Men efter et besøg hos lægen, var det den eneste løsning jeg stod tilbage med – hun var ikke meget for at fortælle om andre præventionsmuligheder. For mig var det at fylde mig med hormoner ikke en løsning og alle de bivirkninger man kunne få, havde jeg heller ikke lyst til!

Min tid på p-piller

Men alligevel blev det denne præventionsform, da det virkede som den eneste løsning udover kondom. Selvom jeg kendte til alle bivirkningerne, takkede jeg alligevel ja. Men det skulle jeg aldrig have gjort! Jeg skulle bare have holdt mig til “the good old fashion” kondom.

Jeg spiste dem og var tilfreds i starten, da jeg pludselig havde en regelmæssig menstruation. Noget jeg aldrig havde oplevet før. Begejstringen for, at min kvindelighed var blevet forudsigelig og regelmæssig, blegnede dog i takt med, at min hovedpine tog til, derudover oplevede jeg vægtøgning, muskelsmerter, uren hud og det værste af det hele – depression.

Jeg oplevede på daglig basis at være udkørt, deprimeret og at have hovedpine. Nogle dage så meget, at jeg nærmest ikke kunne overskue daglige gøremål. Jeg var rent ud sagt i et stort sort hul, jeg ikke kunne komme op af.

Herfra startede et år, hvor jeg var ud og ind af sygehuset til scanninger og målinger. Og efter langt tids søgen efter svar, fik jeg besked på omgående at stoppe på mine p-piller. Da det var det sidste der var tilbage, der kunne være grunden til alt dette.

Jeg stoppede derfor på pillerne og har ikke benyttet mig af nogen form for hormonel præventionsform i snart 2 år. Siden dengang har jeg ikke lidt en eneste gang af hovedpine uden sammenhæng med anden sygdom. Det var en brat opvågning at få, og jeg er siden blevet meget opmærksom på, hvad jeg propper i min krop.

Hvilken præventionsform bruger jeg i dag? 

Siden dengang har jeg benyttet mig af naturlige økologiske og fairtrade kondomer, som er 100 % veganske og lavet af naturlige materialer fra mærket Glyde.

Glyde er vegansk certificeret og indeholder ingen animalske biprodukter derudover er de økologiske kondomer fremstillet af 100% natur materialer – naturgummilatex og indeholder kun naturlig farvestoffer. Desuden er Glyde kondomer dobbelt vasket og det eliminerer enhver ubehagelig latex gummi smag og lugt.

Der er følgende forskellige varianter:
Ultra, Ultra Slimfit, Ultra Maxi og Ultra Blueberry(med smag af blåbær).

Glyde kondomer kan købes lige her.

Hvad er din holdning til p-piller?

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Camilla Tromborg
  31. august 2017 at 16:06

  Jeg skal også stoppe snarest muligt, er pt. igang med at få sparet op til sådan en LadyComp maskine som kan hjælpe en med at holde styr på ens cyklus, og så ellers kondomer, for jeg har virkelig heller ikke lyst til at proppe min krop med de hormoner længere. Jeg er nærmest også garanteret hovedpine hver evig eneste måned hvor jeg får menstruation, og det led jeg ikke af før i tiden.. det er meget skræmmende

  • Reply
   Sara Sophie
   31. august 2017 at 17:06

   Ja, så vil jeg også råde dig til at stoppe – det er virkelig det værste at have så ondt i hovedet! 🙁
   Jeg har ikke hørt noget om den der Lady Comp maskine, det vil jeg lige undersøge nærmere.
   Det er jo sådan det kun er bestemte tidspunkter i sin cyklus man kan blive gravid – heldigt nok 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.