Bæredygtighed

River Blue – anmeldelse

Jeg har været inde at se Danmarkspremieren på River Blue i Øst For Paradis i Aarhus. Filmen forsøger, at belyse om mode kan redde verden. Èn ting står sole klart allerede efter de første få minutter: Mode har i hvert fald ændret verden til det værre!

River Blue

River Blue åbner vores øjne op for tøjproduktionens konsekvenser med fokus på verdens floder. Tag eksempelvis Kina, som der er lagt stor fokus på i filmen. Over 70% af alle landets floder er forurenede. Hvilket ikke bare skader miljøet, men også millioner af menesker, som lever nær floderne og som bruger floderne som deres eneste vandkilde.

Filmen belyser både de miljømæssige og sundhedsmæssige konsekvenser af vandforureningen. Her bliver der især lagt vægt på læder- og denimindustrien, som er skyld i verdens største floder i blandt andet Indien, Bangladesh, Indonesien og Kina er så forurenet at det bobler derfra samt der intet liv er i og nær floderne.

Selve produktionen af vores tøj har altid være usynlig for os, fordi den foregår på den anden side af jordkloden. Men i denne film kommer man et skridt tættere på virkeligheden og dens sandheder kommer frem på bordet. Produktionen af tøj foregår under så kummerlige forhold, at man efterfølgende ikke har lyst til at støtte nogle af de virksomheder, der bliver nævnt i filmen. Man har virkelig bare lyst til at gøre en forskel!

Er der håb forude?

Men der er håb forude. Filmen fortæller ligeledes om den nye teknologi, der gør det muligt at producere jeans, uden farlige kemikalier og et højt vandforbrug. Derudover arbejder medarbejderne under langt bedre forhold.

Anmeldelse

Jeg kan varmt anbefale River Blue som dokumentar. Den er langt fra romantiseret, men det handler om en seriøs rejse rundt i verden, som den er i dag – og som den kan blive, hvis vi tager ansvar nu! Jeg synes bestemt ikke filmen er en løftet pegefinger. Men den giver nærmere et indblik i, hvorfor det er vigtigt at tænke bæredygtig mode nu.

Den bliver vist den 20 september i København i Empire Bio.

Link til begivenhed på Facebook – her.

Link til billet – her.

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Camilla Tromborg
  14. september 2017 at 13:29

  Jeg glæder mig SÅ meget til at se den i næste uge!

  • Reply
   Sara Sophie
   14. september 2017 at 19:09

   Det skal du også! Den er vildt god og en virkelig øjenåbner! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.