Livsstil

Sådan opbygger du en capsule makeup collection

Dette indlæg kommer til at handle om hvordan du opbygger en capsule makeup collection, som er for dig med en minimalist i dig. Hvad en capsule makeup collection betyder og hvordan man gør vil jeg komme nærmere ind på nedenfor.

Efter min mening findes der 3 typer af makeup elskere: 

1. Dem, der gerne går med det hver dag og som køber alle makeup produkter, der lanceres på markedet.

2. Dem der bærer det lejlighedsvis og køber kun de vigtigeste makeup produkter.

3. Dem der sjældent har det på – deres normale rutine indeholder få produkter.

Men en ting, de har tilfælles de 3 typer mennesker, er kærligheden for makeup. Nogle af dem er besat af det, mens andre anser det for en god måde at se lidt mere glammede op en gang imellem.

Jeg selv falder i kategori nummer 3. Jeg har sjældent særlig meget makeup på, men jeg har en daglig rutine der indeholder meget få produkter. Mine produkter er meget nøje udvalgt i forhold til om produkterne er veganske, ikke-testet på dyr og økologiske. Jeg vil helst ikke tilføje min hud unødvendige kemikalier, derfor går jeg meget op i ingredienslisten. Jeg er ikke typen der bare køber hver ny lancering – af to årsager. Jeg har ikke budgettet til det, men jeg fortrækker også kun at købe de produkter, som jeg rent faktisk vil komme til at bruge. I mine øjne – hvad er så meningen med at opbygge en stor makeup samling, når halvdelen af produkterne bare ligger til pynt.

I øjeblikket har jeg kun nogle grundlæggende makeupprodukter, som er en fast del af min rutine herindunder er concealer, mineral powder og en øjenbrynspen. Jeg vil kalde det lidt af en “kapsel” makeup samling.

Hvad er en capsule collection?

Lad mig fortælle lidt om begrebet “capsule collection”. Det betyder simpelthen at have en meget lille samling med nogle vigtige produkter. Udtrykket er hovedsageligt populært inden for modebranchen – som en capsule wardrobe collection. Hvilket betyder at have en samling af alsidige beklædningsgenstande, som aldrig går ud af mode og nemt kan sættes sammen på kryds og tværs. Men en capsule collection behøver ikke altid at være af tøj – det kan være af smykker, tasker, sko og selvfølgelig makeup!

Sådan opbygger du en capsule makeup collection

Det var så hvorfor, og nu over til hvordan. For nogle er dette måske virkelig svært, fordi de holder så meget af makeup. Jeg selv synes det er en let opgave, fordi jeg har affundet mig med få makeup produkter i min rutine.

Trin 1 – sorter og ryd op i din samling

Først og fremmest find alt din makeup frem og fjern ethvert produkt du ikke bruger eller er for gammel. Det kan være du finder nogle produkter du ikke bruger så tit, men stadig gerne vil gemme. Dem kan du opbevare et let tilgængeligt sted, men hvor de ikke kommer i vejen for din daglige rutine.

Trin 2 – Bestem hvad der virker for dig

Dernæst sker den næste sortering, hvor du skal finde ud af hvad der skal indgå i din daglige makeup samling. Du skal beslutte hvilke produkter der passer og ikke passer ind i din samling. Jeg foreslår maks 9 produkter i din samling. Jeg vil bruge det antal som en rette-snor, men heller ikke mere. Hvis jeg lander på 10 eller 15 er det også fint, det vigtigste er at prøve minimere.

Trin 3 – Organisering

Til sidst skal du organisere de produkter du har valgt, sådan at de er let tilgængelige. Det kan være du skal have en bestemt hylde, taske eller anden form for organiseringsværktøj til at holde styr på din daglige capsule makeup collection.

3

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.