Bæredygtighed

Smid ud på en bæredygtig måde

I denne tid har jeg fokus på minimalisme, derfor også oprydning i hjemmet. Så her kommer en lille guide til, hvordan man skiller sig af med sine ting på en god og bæredygtig måde, når man rydder ud i sit hjem.

Læs også: Hvad er minimalisme?

Reparer ting, der er gået i stykker 

Hvordan kan det være at det skal smides ud? Kan det evt. være at det kan redes ved at reparere det i stedet eller bruge det til noget andet kreativt. Eksempelvis kan tøj bruges til at lave nyt tøj og tasker med mere. På den måde sparer du både penge, ved ikke at skulle købe nyt, og du sparer miljøet for ekstra affald.

Sælg det – hvis det er penge værd!

Ofte har man svært ved at skille sig af med sine ting pga. affektionsværdien i tingen og fordi man ærger sig over at miste de penge man engang brugte på at anskaffe sig tingen. Sjældent vil man kunne sælge det for det samme som tingen er købt for, men i det mindste tjener man lidt end blot at smide det ud eller beholde det.

Du kan eksempelvis sælge via Tradono, DBA, Trendsales eller en Facebook salgsgruppe for dit område.

Doner det, der ikke kan sælges!

Du kan donere til genbrug, venner og familie – derudover har vi i Aarhus en storskralds side på facebook, hvor der altid er modtagere. Gruppen kaldes “Storskrald i Århus kan du finde her”.

Hvis du har stofrester, gamle dynebetræk eller et par plettede t-shirts osv. – så tag i H&M eller & Other Stories, de tager imod det og bruger fibrene i tøjet så det kan blive genbrugt.

Jeg håber, at mine tips kan bruges til noget, og at de ruster jer til at få sorteret ud på en måde, som skader mindst muligt miljøet og måske endda kan gavne andre!
– Hvis i har nogle tilføjelser må i gerne byde ind i kommentarfeltet!

3

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  E
  15. august 2017 at 13:20

  Sortere sit skrald! Det er selvfølgelig lettest hvis der er en container til hver slags skrald dér hvor man bor, så man ikke skal til at tage hen på en genbrugsstation, men det gør en kæmpe forskel 🙂

  • Reply
   Sara Sophie
   15. august 2017 at 15:59

   Det har du 100% ret i!
   Det gør en kæmpe forskel!
   Der kommer snart et indlæg op omkring, hvordan man sorterer sit skrald 🙂

   Grønne hilsner fra
   Sara Sophie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.